Annemarie bedankt Maud

21 jaar lang vrijwilliger bij Gilde Amsterdam: dat verdient een bloemetje!
Op 1 november 1996 had Maud een eerste gesprek bij Gilde Amsterdam. “Na mijn pensioen – ik heb gewerkt als studentendecaan op een universiteit – wilde ik iets zinvols blijven doen met gebruikmaking van mijn (werk)ervaring. Ik zag een advertentie in het Stadsblad waarin vrijwilligers werden gevraagd voor een intake- en organisatieteam. Dat leek mij wel wat.”

Intakes
Zo begon haar vrijwilligerscarrière bij Gilde Amsterdam. Maud deed jarenlang intakegesprekken met nieuwe vrijwilligers. Na het gesprek kon de aspirant vrijwilliger wel of niet door als vrijwilliger bij één van de projecten. Zij beheerde ook de toenmalige bestuurdersbank en hielp studenten met de Nederlandse taal, die op het HBO of WO een werkstuk of scriptie moesten schrijven.

Vele uitdagingen
Maud heeft altijd vele uitdagingen in het vrijwilligerswerk bij Gilde Amsterdam gezien. “Wij hadden veel samenwerkingspartners waar vrijwilligers van ons werkten. Ik belde al deze vrijwilligers om te informeren naar hoe het ging en of ze nog steeds actief waren. Van elk gesprek maakte ik een verslag.” Maar zij ging ook rustig dertig taalinstituten langs die in zeer korte tijd uit de grond gestampt werden. “Ik ging vertellen over wat Gilde Amsterdam allemaal deed. Wat voor activiteiten wij hadden. En wat we misschien voor elkaar, of eigenlijk voor de klanten, konden betekenen.” En het bleef niet alleen bij die dertig taalinstituten; Maud ging bij verschillende gelegenheden voorlichting geven over onze activiteiten.

SamenSpraak
Toen het intaketeam werd opgeheven omdat de teamleden bij de projecten zelf de vrijwilligers gingen selecteren, vond Maud een nieuwe uitdaging: teamlid bij SamenSpraak. Eén dag in de week is Maud op kantoor en heeft zij veel contact met vrijwilligers en anderstaligen. Zij is veruit kampioen koppelingen maken: in 2017 (tot november) heeft zij al 122 koppelingen op haar naam staan. En naar tevredenheid, zoals blijkt uit een van de reacties van een vrijwilliger: “Volgens afspraak zou ik jullie op de hoogte stellen van de match die jullie hebben gemaakt. Ik heb nu ongeveer vier afspraken met A gehad en we hebben echt een hele goede klik. Dus jullie hebben je werk perfect gedaan!”

Wij zijn trots op zo’n vrijwilligster als Maud! Dankjewel Maud!

Annemarie
Gilde Amsterdam

Foto: Huub Zeeman


7 december is het Nationale Vrijwilligersdag.
Ben of ken jij ook een vrijwilliger? Op deze site vind je veel leuke bedankacties.

Home | Onze Missie | Agenda Bedankacties | Stuur een kaartje | Nieuws | Interviews | Contact

Copyright ©2017 | Amsterdam Bedankt | website: online-marketing.amsterdam