Deel uitmaken van de natuur en een groep

Op een zomerse dag tijdens een heerlijke middag van ontspanning en gezellig barbecueën met elkaar in de tuin, heb ik Diana voor het eerst ontmoet. Een vrouw in haar element en wat je noemt in een ‘natuurlijke omgeving’. Een paar maanden later spreek ik met Diana af op locatie waar ze werkt aan een schilderklus.

Diana: “Na een lastige periode in mijn leven was ik op een gegeven moment weer op zoek naar werk en kwam al googelend op de site van Stichting Present terecht. Daar stonden verschillende vrijwilligersvacatures, onder andere dat je zo kon beginnen als vrijwilliger in de tuin. Dat trok me aan; ik wilde aarden.”

“Het gekwetter en gerommel van de vogeltjes horen”

“Géén druk, gewoon een paar uurtjes in de tuin werken. In het begin was het best zwaar. Ik moest revalideren en het tuinieren was nieuw voor mij. Pas na een half jaar kon ik het werken in de tuin ten volle waarderen en leverde het een gevoel van ongekende voldoening op; met je handen in de aarde bezig, de geur van het groen en het gekwetter en gerommel van de vogeltjes horen.”

“Ik vind het samenwerken erg fijn; je klaart de klus met elkaar. Na verloop van tijd ben ik ook leiding gaan geven. Dit houdt in dat ik ter plaatse het werk verdeel en de andere vrijwilligers instrueer, maar ook dat ik voorgesprekken voer met de kwetsbare mensen, die ons inschakelen met hun hulpvraag. Bijvoorbeeld: een dame op leeftijd, die alleen woont en het niet meer lukt om haar tuin bij te houden. Ik stel haar dan op haar gemak en maak afspraken. Ik zorg ook dat er gereedschap aanwezig is en dat de wijkcoördinator op de hoogte is van de werkzaamheden. Er komt veel bij kijken.”

Diana, je bent een super vrijwilliger – Bedankt!

Eveline Vermeulen
Stichting Present

7 december is het Nationale Vrijwilligersdag.
Ben of ken jij ook een vrijwilliger? Op deze site vind je veel leuke bedankacties.

Home | Over ons | Agenda Bedankacties | Stuur gratis een kaartje | Nieuws | Bedankportretten | Contact

Copyright ©2018 | Amsterdam Bedankt |