share“Dankzij jullie inzet zijn waardevolle projecten mogelijk gemaakt”

Emmelie Gulpers van Amsterdam Cares bedankt Annelot van de Jonge Balie. De leden van de Jonge Balie doen elke jaar een mooie vrijwilligersklus. Emmelie: “Dankzij jullie inzet zijn waardevolle vrijwilligersprojecten mogelijk gemaakt.”

Amsterdam Cares werkt samen met verschillende jongverenigingen en biedt de young professionals die hierbij zijn aangesloten, de mogelijkheid om in groepsverband vrijwilligerswerk te doen. De samenwerking met de Jonge Balie, een vereniging voor jonge advocaten, loopt nu vier jaar. Ieder jaar doet een groep leden van de Jonge Balie vrijwilligerswerk en daarmee zorgen ze dat verschillende kwetsbare groepen in de stad de extra aandacht of ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. De vrijwilligers zijn altijd enthousiast en betrokken.

“Ik vind het heel fijn en attent om bedankt te worden voor onze inzet tijdens vrijwilligersprojecten”

Annelot: “Ik vind het heel fijn en attent om bedankt te worden voor onze inzet tijdens vrijwilligersprojecten, hoewel bedanken niet perse nodig is omdat we ons als Jonge Balie graag inzetten voor Amsterdam Cares. Het is voor ons als vereniging erg bevredigend een vrijwilligersactiviteit voor onze leden te organiseren.”

Aan welke vrijwilligersactiviteiten hebben jullie geholpen met de Jonge Balie?

Annelot: “De eerste twee activiteiten bestonden uit een wandeling met ouderen en aansluitend samen een frietje eten. Afgelopen jaar hebben wij pannenkoeken gebakken voor dak- en thuislozen en Bingo met hen gespeeld. Dit jaar hebben wij Nederlandse taalles aan migranten gegeven.”

Wat vind je leuk aan vrijwilligerswerk?

Annelot: “Je doet iets vanuit andere beweegredenen dan anders. De wereld van de advocatuur is veelal snel en draait om dienstverlening waar betaling tegenover staat. Vrijwilligerswerk doe je belangeloos met als doel iets voor een ander te betekenen. Dat is bevredigend en brengt je in contact met mensen waar je wellicht in het dagelijks leven minder mee in aanraking komt.”

“Vrijwilligerswerk doe je belangeloos met als doel iets voor een ander te betekenen.”

Wat levert het vrijwilligerswerk op?

“De personen die het vrijwilligerswerk ‘ontvangen’ worden op verschillende manieren ondersteund of verder geholpen in het leven. Die ondersteuning, verzorging en dienstverlening levert voor beide partijen bevrediging en een positieve uitkomst op. De ene partij doet graag iets voor de ander omdat hij of zij dit kan en wil, de andere partij ontvangt hierdoor hetgeen hij of zij nodig heeft of verlangt.”

Mooi! En waarom doe je vrijwilligerswerk via Amsterdam Cares?

“Ik vind Amsterdam Cares (en Nederland Cares) een waanzinnig initiatief dat perfect aansluit op de manier waarop jonge professionals graag iets terug willen en kunnen doen voor de maatschappij. Amsterdam Cares biedt een breed aanbod van vrijwilligersactiviteiten, die flexibel kunnen worden ingepland. Naar mijn mening een schot in de roos!”

Amsterdam Cares biedt de mogelijkheid om op flexibele wijze vrijwilligerswerk te doen. Wij richten ons daarbij op zogenaamde ‘young professionals’. Deze groep jonge en hard werkende mensen hebben vaak moeite om zich structureel te committeren aan vrijwilligerswerk, terwijl ze graag ook een directe bijdrage willen leveren aan maatschappelijke projecten in de stad. Door vrijwilligerswerk te flexibiliseren kan je naast een drukke baan met plotselinge deadlines tóch ook eens per maand een wandeling maken met een oudere dame of voedselpakketten inpakken.

share