Deze campagne is een initiatief van…

Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA)
Deze Amsterdam Bedankt Campagne is een initiatief van ons, Vrijwilligers Centrale Amsterdam. We vinden het belangrijk om mensen die zich inzetten als vrijwilliger te waarderen en op sommige momenten extra in het zonnetje te zetten. 7 december, Nationale Vrijwilligersdag, leent zich hier heel goed voor. Daarom alle bedankacties.

Daarnaast ben je bij ons ook aan het goede adres voor het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk. Je komt via ons in aanraking met de leukste vacatures. Word bijvoorbeeld publieksvrijwilliger bij Artis, ga lezen met basisschoolkinderen of word gastvrouw/-heer bij een cultureel evenement. Voor een dagdeel per maand, een paar uur per week of een eenmalige klus. Net wat jij wilt en zoekt!

Een overzicht van alle mogelijkheden vind je in onze vacaturebank, hier staan ruim 1500 heel verschillende opties.
Fijn als je met je mee kijken en denken? We helpen je graag bij het vinden van iets dat aansluit bij jouw wensen, talenten en agenda. Maak een afspraak op één van onze vestigingen in de stad.
www.vca.nu

Onze sponsors in deze campagne: 

ABC Alliantie
Bij ABC Alliantie staat centraal het activeren van mensen in het laten participeren via activiteiten, vrijwilligerswerk en bewonersinitiatieven. Ze gaan uit van de eigen kracht van burgers, bieden steun aan waar nodig en faciliteren door onder andere het zelfbeheer van accommodaties en via het principe dienst en wederdienst.
www.abc-west.nl

Burennetwerk Amsterdam
Burennetwerk koppelt buurtbewoners aan elkaar. Goede buren die willen helpen aan buurtgenoten die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Het gaat hierbij om eenvoudige, flexibele burenhulp; bijvoorbeeld klusjes in en om het huis, boodschappen of laagdrempelig sociaal contact. Jij kiest zelf waar, wanneer, wat en hoe vaak je iets wilt doen!
www.burennetwerk.nl

NL Cares
NL Cares is gespecialiseerd in het aanbieden van flexibel vrijwilligerswerk dat in iedere agenda past, ook naast een drukke baan. Bij hun is ‘geen tijd’ geen excuus meer. Met hun activiteiten faciliteren zij ontmoetingen tussen de vrijwilligers en kwetsbare groepen in de samenleving.
https://www.nlcares.nl/amsterdam

Gilde Amsterdam
Gildevrijwilligers willen van Amsterdam een beter Amsterdam maken waar mensen prettig met elkaar omgaan en wat voor elkaar over hebben. Gilde Amsterdam is op zoek naar vrijwilligers die: laaggeletterden willen leren lezen en schrijven, loopbaancoach willen zijn, anderstaligen ondersteunen in het spreken van de Nederlandse taal, leesbegeleider willen zijn op basisscholen, willen ondersteunen bij rekenonderwijs op het (V)MBO, adviseur willen zijn bij Sociaal Ondernemerschap, verhalen vertellen over WO II aan basisschoolleerlingen.
www.gildeamsterdam.nl

Markant, centrum voor mantelzorg
Markant helpt mantelzorgers in Amsterdam en Diemen om de zorg voor hun naaste die chronisch ziek is of een beperking heeft, vol te houden en een balans te vinden tussen zorgen voor de ander en zorgen voor zichzelf. Markant biedt kosteloos vrijwilligerszorg, informatie en advies, cursussen, netwerkcoaching en palliatieve terminale zorg. Hun kennis en ervaring delen ze graag met mantelzorgers maar ook met beroepskrachten zodat ook zij mantelzorgers kunnen ondersteunen.
www.markant.org

St. Present Amsterdam
Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor 1 dagdeel of voor langere tijd.
stichtingpresent.nl/amsterdam

Rode Kruis, Amsterdam-Amstelland
Het Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. Ze helpen vanuit hun hart en met de mouwen opgestroopt. Ze zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Het Rode Kruis is ook actief in Amsterdam-Amstelland. Hun vrijwilligers staan klaar voor kwetsbare mensen. Ze zetten zich in voor noodhulp, evenementenhulp, EHBO-cursussen en projecten waarmee we mensen willen versterken zodat ze zichzelf beter kunnen redden.
www.rodekruis.nl/amsterdam-amstelland/

Stichting Unie van Vrijwilligers Amsterdam
Stichting Unie van Vrijwilligers Amsterdam is 100% vrijwillig! Zij ondersteunen mensen individueel thuis en bieden hulp aan mantelzorgers. Daarnaast begeleiden zij mensen naar zorgverleners. Dit kan gaan om een bezoek aan een specialist of lichtere zorg zoals begeleiden om naar de kapper te kunnen gaan. Ook begeleiden zij mensen vanuit het ziekenhuis naar huis. In de ziekenhuizen bieden zij ondersteunend werk voor het verplegend personeel.
https://uvv-amsterdam.nl/