@AmsterdamImpact
Amsterdam Impact, de Instagrampagina van Vrijwilligers Centrale Amsterdam, zet vrijwilligers in het zonnetje door ze in beeld te brengen. Met hun eigen verhaal. Het liefst alle 243.000!

Zoals Willem (31), hij bakt pannenkoeken voor mensen die wel wat extra vrolijkheid kunnen gebruiken. Dat is dus eigenlijk iedereen. “In 2014 was ik, zoals vaker couchsurfend, op reis in Dubai en wilde ik mijn gastfamilie bedanken voor hun gastvrijheid. De interactie die ontstond door de pannenkoeken was zo leuk, dat ik besloot dit voor meer mensen te gaan doen. Met hulp van de couchsurfcommunity ga ik op zoek naar een mooi initiatief. Zoals in Cambodja. We gingen met een stapel pannenkoeken de straat op en gaven ze weg aan families die op straat leven. De dankbaarheid voor zo’n simpel gebaar was echt betoverend. Ik heb zoveel bijzondere ontmoetingen gehad, die had ik anders misschien niet zo snel gehad.”
Foto: Jackie Mulder

“Hij is een vriend geworden”
Ook Zenna (23) staat op Amsterdam Impact. “Vorig jaar zag ik elke dag het nieuws over de vluchtelingenstroom uit onder andere Syrië. Het hatelijke commentaar op social media was schokkend. Het heeft mij getriggerd om wat te doen. Ik heb me aangemeld bij Vluchtelingenwerk. Via hen begon ik een 19-jarige jongen uit Syrië te helpen met Nederlands. We voerden gesprekken samen, waarin ik heb hem corrigeerde als hij in de formulering een foutje maakte. Samen met mijn vriend vierden we Ramadan, we deden een rondvaart, we dronken een biertje. Ik ging weleens bij hem eten of hij kwam bij mij eten. Dan nam hij een cadeautje mee. Heel lief. Hij is een vriend geworden en ik geef om hem.” Foto: Rishi Chamman.

Benieuwd naar meer verhalen en portretten van vrijwilligers?
Kijk op @AmsterdamImpact op Instagram, of klik hier.

share