Burgemeester Femke Halsema schenkt warme choco aan Amsterdamse vrijwilligers


7 december was het Nationale Vrijwilligersdag. Tijd om de mensen die zich inzetten voor een ander en de stad (243.000 mensen in Amsterdam) te bedanken voor hun waardevolle werk. Vrijwilligers Centrale Amsterdam organiseerde een bedankactie op het Museumplein, waar vrijwilligers gratis konden komen schaatsen bij Ice Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema deelde warme chocolademelk uit.


Er hadden zich een paar honderd vrijwilligers aangemeld om op Nationale Vrijwilligersdag gratis te komen schaatsen op het Museumplein. Het regenachtige weer maakte het lastig om de vrijwilligers letterlijk in het zonnetje te zetten, maar er was wel lekkere warme chocolademelk, geschonken door burgemeester Femke Halsema.


“Vrijwilligers maken Amsterdam”
De burgemeester sprak de aanwezige vrijwilligers ook toe: “Dank jullie wel voor al jullie werk de afgelopen jaren. De inzet die jullie hebben voor onze stad. Vrijwilligers máken Amsterdam. En jullie, Amsterdammers die zich gratis en voor niets inzetten voor hun medemens, jullie zijn zó belangrijk voor onze stad. Als Amsterdam afhankelijk zou zijn van de mensen met betaald werk en verder niemand, dan zou de stad een beetje plat liggen. Dus dank jullie wel dat jullie je inzetten.”


Extra waardering
“Deze waardering is heel erg fijn,” vertelt Lisa, vrijwillig taalcoach van statushouders. “Ik steek er best veel tijd in. En ik doe dit met veel plezier, het is echt mijn passie, maar het is ook heel erg fijn dat we op deze manier nog een keer die extra waardering krijgen. Bovendien is het ook erg gezellig om zo andere vrijwilligers te ontmoeten.”

Hart van Nederland was erbij deze middag en maakte dit korte filmpje.
Ook hebben wij zelf een korte sfeerimpressie gemaakt, check deze video hier.

Ruim 7000 Eberhardjes
Deze actie op het Museumplein was één van de bedankacties die Vrijwilligers Centrale Amsterdam afgelopen week organiseerde. Zo hebben zij rondom Nationale Vrijwilligersdag ook ruim 7.000 Eberhardjes uitgedeeld aan maatschappelijke organisaties en vrijwilligers in Amsterdam. De koekjes, vernoemd naar Eberhard van der Laan, staan voor verbinding tussen mensen in Amsterdam. Een klein maar fijn bedankje dat erg werd gewaardeerd door veel mensen.

Foto’s: Huub Zeeman


Deze campagne is een initiatief van: