“Dank je wel Maaike!”

Tessa Wijnen van Amsterdam Cares bedankt topvrijwilligster Maaike de Koning. Via de kalender van Amsterdam Cares kunnen mensen zich flexibel inschrijven voor vrijwilligersactiviteiten. Wij willen Maaike graag bedanken omdat zij zich wekelijks inzet als vrijwilliger via Amsterdam Cares.

Aan welke verschillende vrijwilligersactiviteiten heb jij deelgenomen via Amsterdam Cares?
“Ik help vaak bij de Voedselbank, bij het inpakken van de pakketten, maar ook bij de uitgifte. Daarnaast help ik ook vaak bij de Nederlandse les en soms bij de huiswerkbegeleiding of een activiteit bij een verzorgingstehuis.”

Wat vind je zo leuk aan vrijwilligerswerk?
“Wat ik vooral leuk vind aan het vrijwilligerswerk is dat je bezig kan zijn voor doelgroepen in Amsterdam die het wat minder hebben. Bijvoorbeeld de Voedselbank, je leest er veel over maar via vrijwilligerswerk bij de Voedselbank kun je je hier ook echt in verdiepen en mensen ontmoeten die het wat minder hebben. Deze ontmoeting en hulp geeft mij extra voldoening.”

“Wat ik ook altijd erg leuk vind is de dankbaarheid van de mensen. Bijvoorbeeld bij verzorgingstehuizen kennen de bewoners je helemaal niet, maar ze zijn zo enorm blij en dankbaar dat je er bent. En heel vaak vragen ze ook of je nog vaker terugkomt en dat geeft wel extra voldoening.”

Waarom doe je vrijwilligerswerk via Amsterdam Cares?
“Het concept van Amsterdam Cares spreekt me erg aan. Je kunt namelijk deelnemen aan veel verschillende vrijwilligersactiviteiten en daarbij is het enorm flexibel. Wanneer je als vaste vrijwilliger aan de slag gaat, wordt er meer van je gevraagd en verwacht. Via Amsterdam Cares is het veel laagdrempeliger en kun je helemaal zelf inplannen wanneer je wil vrijwilligen.”

Hoe zou jij andere mensen enthousiast maken om ook vrijwilligerswerk te gaan doen?
“Vaak denken mensen dat je meteen ergens aan vast zit en dat ze daarom hier geen tijd voor hebben. Bij Amsterdam Cares is er juist een toegang omdat het enorm flexibel is. Je kunt het gewoon een keertje proberen, zonder dat je ergens aan vast zit.”

Amsterdam Cares biedt de mogelijkheid om op flexibele wijze vrijwilligerswerk te doen. Wij richten ons daarbij op zogenaamde ‘young professionals’. Deze groep jonge en hardwerkende mensen hebben vaak moeite om zich structureel te committeren aan vrijwilligerswerk, terwijl ze graag ook een directe bijdrage willen leveren aan maatschappelijke projecten in de stad. Door vrijwilligerswerk te flexibiliseren kan je naast een drukke baan met plotselinge deadlines tóch ook eens per maand een wandeling maken met een oudere dame of voedselpakketten inpakken. Kijk voor meer informatie op onze website: www.amsterdamcares.nl.  

share