share“Zonder jullie inzet zouden minder anderstaligen aansluiting vinden”

Coördinatoren Jenny Silleman en Gonnie Bouwhuis bedanken Frits en Ger, twee van de meer dan tweehonderd vrijwilligers van SamenSpraak, na de maandelijkse informele koffiebijeenkomst. Frits is taalcoach van vier anderstaligen en Ger van twee anderstaligen.

Fijn om anderstaligen de Nederlandse taal te leren
Gilde Amsterdam bedankt hen voor hun inzet. Frits is al tien jaar taalcoach en Ger is achttien jaar! Zij begeleiden met veel plezier de anderstaligen. Zoals zij zelf zeggen: “Het is fijn om anderstaligen de Nederlandse taal te leren spreken en ze te laten kennismaken met onze cultuur. En andersom.”

Jenny: “Zonder hun inzet zouden veel anderstaligen geen aansluiting vinden in de maatschappij, de taal is immers een eerste vereiste om te kunnen integreren in een land.”

SamenSpraak
Gilde Amsterdam organiseert het o.a. project Samenspraak, waarbij vrijwilligers worden gekoppeld aan anderstaligen om hun Nederlands te verbeteren. De vrijwilligers geven op informele manier begeleiding. Andere projecten van Gilde zijn: Loopbaanadvies, Sociaal Ondernemerschap, Maatje meer voor een Maatje minder en leesbegeleiding.

Gilde Amsterdam zoekt altijd vrijwilligers!

share