“Omdat ze het gewoon supergoed doet!”

Monique Niezen, begeleider en coördinator Buurtmaatjes bij Prisma, bedankt Janna Kat. “Janna is een jonge meid (19 jaar) en zet zich voor de volle honderd procent in  voor haar medemens. Ze bruist van het enthousiasme en is erg respectvol naar  deelnemers. Ik wil haar bedanken omdat ze het gewoon super goed doet!”

Feestje
“Janna is in 2015 begonnen als vrijwilliger bij het zwemmen van Stichting Prisma. Iedere maandagavond hielp zij mee bij de zwemactiviteit voor mensen met een verstandelijke beperking in het altijd gezellige Marnixbad. Daar was een groep enthousiaste deelnemers en vrijwilligers. Ze zwemmen op muziek, er wordt met de bal gespeeld, een praatje gemaakt, even gesnorkeld of gegymnastiekt. De deelnemers en vrijwilligers maken er elke week weer een feestje van.”

Buurtmaatje
“Na een seizoen als vrijwilliger bij het zwemmen wilde Janna zich meer gaan richten op individuele begeleiding en coaching. Daarom is zij verder gegaan als buurtmaatje bij Prisma. Ze is maatje geworden van een leuke meid die in Amsterdam West woont. Samen gaan zij plekken en activiteiten ontdekken in de buurt.

Win win
“Wij vinden het tof dat Janna overal voor open staat: eerst zwemmen daarna buurtmaatje. Ze gebruikt het vrijwilligerswerk ook om zichzelf te ontwikkelen. Zo heb je een win win situatie! En ze heeft een aanstekelijk enthousiasme en een hele mooie open houding wat ervoor zorg dat de deelnemers haar erg waarderen!”

Ook vrijwilligerswerk doen bij stichting Prisma? Bekijk de vacatures hier.

Of ga naar de website van Prisma.

share