“Ik vind hem geweldig!”

Regina Dousi bedankt Remco Peetoom. Hij doet al een jaar iedere vrijdag boodschappen voor haar. Remco is vrijwilliger bij de boodschappendienst van de Unie van Vrijwilligers Amsterdam. Regina is in juni geopereerd aan haar heup en is daarvan aan het revalideren. In de loop van de tijd werden ze vrienden.

Hoe lang kennen jullie elkaar?

Regina: “Vorig jaar oktober heb ik de boodschappendienst benaderd. Vervolgens kwam Remco langs en dat klikte eigenlijk meteen.”

Hoe is jullie vriendschap ontstaan?

Remco: “Dat kwam mede door de hond van Regina, Napoleon, die helaas net is overleden.”

Regina: ”In een voor mij moeilijke periode, liet je hem vaak ‘s morgens uit,  want dan was ik nog niet zo heel erg op stoom. Ook de vrouw van Remco, Afra, liet hem soms uit. Zij kwam wel eens met je mee, dat was leuk en ook dat klikte.”

Is vrijdag een vaste dag voor jullie?

Regina: “Ja, dan is mijn koelkast bijna leeg!”

Remco: “Dan zijn de bananen op. Ik hoef alleen maar de bananen te tellen, dan weet ik wanneer ik weer terug moet komen.”

Remco wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik ben postbezorger. Ik heb altijd wel erg van het fysieke gehouden. Ik wil wat doen, ik wil bewegen en met mijn handen bezig zijn. Lekker buiten en zeker in een stad als Amsterdam. Dan is postbezorger natuurlijk een geweldig beroep. Daarnaast ben ik altijd zeer actief geweest in de atletiek. Nog steeds trouwens. Ik train nog elke woensdag in het Olympisch Stadion.”

“ Ja hoor, zolang ik het kan doen en zolang het koffiezetapparaat het doet.”

Regina: “Dan was Napoleon zijn hulpje want die kon dan rennen met hem. Met mij kon ie niet rennen. Met Remco kon hij rennen, die rende wel het plein hier rond.”

Mevrouw Dousi, heeft u ook een passie?

Regina: “Ja, dat is de tango! Maar goed dat gaat nu niet. Ik heb mezelf beloofd dat ik op 28 juni volgend jaar, dan wil, zal en moet ik weer dansen. Ik was 28 juni geopereerd aan mijn heup dus ik geef mezelf een jaar om helemaal te revalideren. De zware boodschappen kan ik voorlopig nog niet doen. Die houden we er gewoon in zolang jij capabel bent.”

Remco: “ Ja hoor, zolang ik het kan doen en zolang het koffiezetapparaat het doet.”

Wat zou u tegen Remco willen zeggen?

Remco: “Niet te uitgebreid hoor!”

Regina: “Gewoon blijf zoals je bent en ja wij klikken goed met elkaar. Ik kan alles vragen, ik kan alles vertellen. Hij heeft voor de meeste dingen wel een oplossing. Ik vind hem geweldig!”

Remco: “Ik ben vrij sterk voor mijn leeftijd, dus dat boodschappen sjouwen dat gaat goed.  Als ik het idee heb dat iemand anders ermee geholpen is, dan werkt dat twee kanten op. Voor mij is het belangrijk om niet de hele dag op de stoel te zitten een boekje te lezen. Ik wil ook midden in de samenleving staan.”

Waar zou u zijn zonder Remco?

Regina: “Moeilijk, dan zou ik bijna verhongeren! Dan zou ik al moest ik kruipen naar een of andere winkel gaan om per keer iets mee te nemen. Nu kan ik zeggen: ik wil graag die maaltijd,  kun je die voor me meenemen. De boodschappendienst van de Unie van Vrijwilligers wordt echt op prijs gesteld hoor! Ook door anderen.”

Ook vrijwilligerswerk doen bij UVV? Bekijk de vacatures op Vrijwilligersnetwerk.

auteur: Ellie Dijkstra
foto: Huub Zeeman

share