Marie bedankt Wim - Buurtcentrum de Havelaar

“Zoals Wim is er maar één!”

Wim Krook is sinds 2005 vrijwillig barmedewerker bij Buurtcentrum de Havelaar. Hij is met pensioen. Marie Irik is vijf jaar geleden de vrijwilligersbegeleider geworden van Wim. Ze hebben een vriendschap opgebouwd in de loop der jaren.

Wim, hoe ben je aan dit vrijwilligerswerk gekomen?
“Ik ben binnengelopen omdat ik in de buurt woon en op zoek was naar vrijwilligerswerk.”

Wat levert het jou op?
“Veel plezier en voldoening. Ik kan mijzelf goed uiten en ben direct. Ik heb veel sociale contacten in de Havelaar. Ik vind het werk nog steeds leuk. Ik kan mezelf zijn. Ik krijg hier veel ruimte en word niet in een hokje geplaatst.”

Marie, wat betekent deze vrijwilliger voor jou?
“Wim is onvervangbaar, zoals hij is er maar een! Wim is iemand waar ik op kan rekenen. Hij heeft een enorm gevoel voor humor en soms is hij ook eigenwijs, maar dat is alleen maar leuk. We houden elkaar scherp. De inzet van Wim is niet te vervangen, ik zou graag meer mensen zoals Wim willen! Hij is altijd bereid om te helpen, ik hoef maar te bellen als we omhoog zitten en hij komt eraan. Zonder Wim zou er een heel groot gat vallen binnen het beheer.”

“Wim blinkt uit in het eigen initiatief tonen. Hij ziet precies wat er moet gebeuren en is erg betrouwbaar. Wim is enorm waardevol voor de Havelaar. Hij is een topper!”

Wim, hoe is het om dit te horen?
“Ik vind het geweldig wat zij zegt, ik krijg er een brok van in mijn keel.”

Ook vrijwilligerswerk doen bij Buurtcentrum de Havelaar?

share