Dankjewel!

Hier vind je veel verschillende interviews waarin iemand een persoonlijk bedankje brengt aan de vrijwilliger die zo waardevol is voor hem of haar.

Wil jij ook een vrijwilliger op deze manier bedanken?
Neem dan contact op met Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) om de mogelijkheden te bespreken: amsterdam@vca.nu of 020-5301220

Video: Renske bedankt Sylvia

Sylvia (24) studeert op de VU, daarnaast vindt ze het belangrijk om zich in te zetten voor de maatschappij. Wanneer ze tijd heeft, doet ze flexibel vrijwilligerswerk via NL Cares.

Video: Heleen bedankt Lien

Martje (10), de dochter van Heleen (48), heeft een verstandelijke beperking. Elke vrijdag komt vrijwilliger Lien om met haar dochter op stap te gaan en samen leuke dingen te doen.

Deel uitmaken van de natuur en een groep

Diana: "Het werken in de tuin waardeer ik ten volle en levert een gevoel van ongekende voldoening op; met je handen in de aarde bezig, de geur van het groen en het gekwetter en gerommel van de vogeltjes horen."

“Mijn leven gaat veranderen door haar hulp”

Adèle helpt Burcu met het leren voor examens zodat ze kan werken in een ziekenhuis. Ze hebben elkaar gevonden via stichting Taalmeesterschap

Een bloemetje voor Janette

Janette zet zich in voor een maatjesproject voor kinderen met overgewicht, van Gilde Amsterdam. "Ze gaat altijd the extra mile om het kind en gezin zo goed mogelijk verder te helpen."

"Had elke organisatie maar een Curt"

Wat als je op je oude dag geen lampje meer kan indraaien want je durft geen ladder op, je hebt geen vervoer naar het ziekenhuis of de tas met flessen is te zwaar om naar de glasbak te tillen?

“Beetje filosoferen, beetje wandelen, een glaasje”

Frits (86): "Dat Ruud bereid is er de nodige tijd in te steken vind ik heel prettig en bijzonder.”

"Bewoners kunnen met mij lachen"

“Ik vind het heel leuk om anderen een goed gevoel te geven. De bewoners kunnen met mij lachen. Ze zijn aan mij gehecht geraakt en kijken vaak echt uit naar mijn komst.”

De groeten van Jesse Klaver

Mevrouw van Ommen, dol op de leider van GroenLinks, zag dankzij Anne de documentaire over Jesse Klaver. "Mijn dag kon niet meer stuk."

Mevrouw Klijzing bedankt Enya (28)

"Als ik aan vrienden vertel dat ik als vrijwilliger bij een mevrouw van 85 langs ga, dan kijken ze me verbaasd aan," zegt Enya (28)

Joyce Klerkx van het Flevohuis bedankt Juan del Rey Mendez

Toen Juan de eerste keer aankwam met zijn twee trommels dacht Joyce: Dit wordt een feestje!

Cor bedankt Marlène

Al zeven jaar de beste maatjes. “Er is nooit een stil moment in het gesprek.”