share“De hulp van Gerben kwam als een geschenk van boven”

Gerben (26) werkt aan een carrière in de muziek en klust bij in een winkel in het centrum van Amsterdam. Als vrijwilliger bezoekt hij Cor (66). Ze kennen elkaar nu ruim één jaar via de St. Unie van Vrijwilligers Amsterdam, afdeling Vriendschappelijk Huisbezoek. Dit project heeft als doel te voorkomen dat mensen isoleren.

Cor kreeg een spraakprobleem en dat isoleerde hem. Hij ondervond moeilijkheden met de dagelijkse dingen omdat hij alleen nog maar zacht kon fluisteren. De mannen zien elkaar een keer in de twee weken bij Cor thuis, Gerben helpt dan bij belklusjes en hij leert Cor omgaan met de computer. Zo kan hij nu skypen met zijn dochter in Australië.

Cor, wat vind je waardevol aan het contact met Gerben?
C: “Een afspraak maken met de huisarts, het bestellen van medicijnen of contact opnemen met mijn verhuurder; het lukte niet meer. Normaal gaat zoiets telefonisch”, zegt Cor. “Ook was ik helemaal niet handig met computers. Gelukkig kwam Gerben toen op mijn pad. De hulp, via de UVV, van Gerben kwam als een geschenk van boven!”

G: “We hebben oprechte interesse in elkaar en praten over de dingen die ons bezighouden, zoals muziek, voetbal en fietsen”

G: “Ik zocht vrijwilligerswerk omdat ik op zoek was naar verbinding met Amsterdam meldde me aan bij de UVV. Je leert door vrijwilligerswerk de stad en de mensen beter kennen. Je komt namelijk op plekken waar je anders nooit komt en je spreekt mensen die je anders nooit spreekt.”

share