share“Met haar enthousiasme en doorzettingsvermogen ziet ze overal kansen”

Emmelie Gulpers van Amsterdam Cares bedankt Monique van de Veeken om haar enthousiasme en doorzettingsvermogen als vrijwillig projectleider. “Met haar enthousiasme en doorzettingsvermogen ziet ze overal kansen en zet ze zich in met de volle 100%.”

Amsterdam Cares biedt (young) professionals de mogelijkheid om op flexibele wijze vrijwilligerswerk te doen. Via www.amsterdamcares.nl kunnen vrijwilligers zich online inschrijven voor een maatschappelijk project. Er is in Amsterdam een groep van zo’n 4.500 vrijwilligers die op deze manier vrijwilligerswerk doet. Dankzij projectleiders, zoals Monique, worden organisaties en bedrijven die in groepsverband vrijwilligerswerk doen daarbij goed begeleid.

Monique: “In 2013 kwam ik voor het eerst in aanraking met Amsterdam Cares, toen ik er voor een half jaar aan de slag ging als stagiaire. Ik denk dat veel (jonge) mensen goed willen doen, maar door een druk sociaal en werkleven dit niet op vaste basis kunnen inplannen. Bij Amsterdam Cares kan je flexibel vrijwilligerswerk doen, wanneer jij wilt en met keuze uit verschillende activiteiten per dag met verschillende doelgroepen. Zo zit er altijd wel iets voor je bij, dat vind ik zo mooi.”

Emmelie: “Monique heeft als stagiair heel veel voor Amsterdam Cares betekend. Zo heeft ze zich onder andere hard gemaakt voor de ‘donate a wish’ campagne, waarmee Amsterdam Cares kinderen die zijn aangesloten bij de Voedselbank van schoolspullen kon voorzien. Met haar enthousiasme en doorzettingsvermogen ziet ze overal kansen en zet ze zich in met de volle 100%. Wij wilden haar natuurlijk heel graag blijven betrekken bij onze organisatie!”

“Aan het einde van de dag gaat iedereen met een goed gevoel naar huis en dat geeft mij dan weer een goed gevoel”

Monique:“Nadat mijn stageperiode was afgelopen, ben ik blijven ‘hangen’ als projectleider. In deze rol begeleid je groepen uit het bedrijfsleven, die hun teamuitje invullen met vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld een groep ICT´ers die met verstandelijk beperkte kinderen naar de kinderboerderij gaan of bankiers, die gezellig aan de koffie met appelgebak zitten met een groep ouderen. Het verloop van zo’n dag is altijd bijzonder om te zien. In het begin is de groep vaak nog wat terughoudend, maar aan het einde van de dag komen ze naar je toe om je te bedanken, want ze hebben ‘zo een leuke dag gehad!’ Aan het einde van de dag gaat iedereen met een goed gevoel naar huis en dat geeft mij dan weer een goed gevoel.”

“Dankzij haar inzet kunnen wij meer projecten realiseren, en daarmee meer Amsterdammers helpen.”

Emmelie: “Projectleiders zoals Monique zijn ontzettend waardevol voor Amsterdam Cares. Dankzij haar inzet kunnen wij meer projecten realiseren, en daarmee meer Amsterdammers helpen. Het afgelopen jaar moesten wij Monique even missen, omdat zij met een heel gaaf eigen project bezig was. Zij fietste met drie vrienden van Indonesië naar Nederland om aandacht te vragen voor vrouwenrechten. Net terug van dit mooie avontuur, staat haar volgende klus als projectleider voor Amsterdam Cares al weer ingepland! In december zal zij een groep vrijwilligers begeleiden, terwijl zij een zorginstelling voor ouderen omtoveren tot een ‘winter wonderland’.”

Ook vrijwilligerswerk doen via Amsterdam Cares? Kijk op www.amsterdamcares.nl voor alle projecten!

share